federación de asociaciones
ibéricas de compositores
 Acceso miembros
Joan Josep Gutiérrez
Joan Josep, Gutiérrez
Currículum
Joan Josep Gutiérrez Yzquierdo és pianista i compositor. Va fer els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona (Carme Vilà, Manel Oltra, Carles Guinovart, Josep Soler...) i els va ampliar amb altres professors (José M. Pinzolas, Lleonard Balada...). Entre altra formació, destaca el Màster Universitari en Musicologia i Educació Musical per la Universitat Autònoma de Barcelona i el Postgrau en Direcció de Centres Educatius per la Universitat de Barcelona.

Com a intèrpret forma duo de piano amb Marina Rodríguez Brià, amb qui ha fet diversos enregistraments i ha actuat a Catalunya i Espanya, Colòmbia i Alemanya.

Des de l'any 1996 al 2012, ha estat director de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès, on ha donat impuls a importants projectes pedagògics i a la creació del Conservatori Professional.

Com a compositor és autor de moltes obres, entre les quals hi ha cançons, música de cambra, piano, orquestra, cor i música destinada als infants i a la pedagogia. Entre aquestes últimes destaquen els llibres Toquem el piano 1 i 2 (Clivis, Barcelona 1986) i Juegos de manos (Real Musical, Madrid 1997). És autor de set sardanes, quatre de les quals han estat obtingut guardons a diferents concursos (3r Premi Concurs Salvador Uyà de Sabadell 1986, Finalista Premi SGAE 1986, Accèssit Premi SGAE 1994, 2n Premi Certamen Ciutat de Mollet 1997).
L'any 2003 va estrenar al Teatre-Auditori la cantata infantil Castell còsmic, encàrrec del mil•lenari de Sant Cugat.
El desembre de 2007 ha estrenat la cantata Betlem, per a cors i orquestra de cambra, amb text de Juan Gutiérrez Gili, encàrrec de Camerata Sant Cugat.

Acualment és professor de piano i de repertori per a cantants al Conservatori de Sant Cugat.
Contacto
El compositor no dispone de información de contacto adicional.
 
Federación de Asociaciones Ibéricas de Compositores
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

Tel. 93 268 37 19
Fax 93 268 12 59
© 2013 Federación de Asociaciones Ibéricas de Compositores